onsdag 4 juli 2012

PR Jippot ger mig huvudvärk

Solen värmer och det är semester, men ändå känner man sig ledsen över att PR Jippot "Ship to Gaza" återigen är aktuellt. Allt i livet handlar inte om Israel, men jag blir så ledsen över alla lögner och felaktig information som skrivs om just detta.

Israel lämnade Gaza 2005, en av grundarna till Hamas son sa tidigare i år att Gaza INTE är ockuperat, bara den här veckan har 1230 lastbilar med varor och gas passerat gränsen via Israel. Tidigare i veckan så kunde man se (på palestinska hemsidor) bilder från Gaza. Fina hotell, köpcentra, hus och stränder med glada barn och vuxna som badade, hyllorna i butikerna var fyllda av färsk frukt och andra livsmedel.

Så vad exakt vill de uppnå med sin resa till Gaza? Om de bara tog till sig fakta och information som finns om detta så skulle de snart inse att deras försök att bryta en blockad (som är helt laglig enligt FN och andra rapporter) är bortkastade resurser, som kan användas till exempel i Afrika eller Syrien där människor verkligen behöver hjälp.

Peter, 2012-07-04, Stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar